Mark Rutte in Eindhoven voor bezoek aan Strijp-S en Strijp-T

 

 

Premier Mark Rutte is woensdagmiddag voor een werkbezoek in Eindhoven. De minister-president opent aan het eind van de middag op Strijp-T de nieuwe fabriek van Additive Industries, die 3D-metaalprinters maakt.

 

De Eindhovense burgemeester John Jorritsma leidt hem rond samen met Brainport-directeur Paul van Nunen. Die laatste kreeg bij een aankomst een warme omhelzing van de premier. De twee kennen elkaar dan ook goed: Van Nunen was voor zijn komst naar Brainport woordvoerder van Mark Rutte en directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

 

Maakindustrie

Het bezoek van Rutte staat in het teken van de maakindustrie van de toekomst. Hij bezoekt diverse bedrijven op de voormalige Philips-terreinen Strijp-s en Strijp-T, waar het tegenwoordig draait om design en nieuwe technologie.

Zo gaat Rutte langs bij het bedrijfsverzamelgebouw Microlab waar ambachtelijke meubelmakers en high-tech start ups zijn gevestigd. Aansluitend bezoekt hij vmbo- en mbo-vakschool SintLucas, opleider voor beroepen in de creatieve industrie. Daarna gaat hij naar het Enversed VR Experience Center en design- en innovatiebureau VanBerlo.

 

Bekijk de video op de website van Het Eindhopven Dagblad

Terug