WAT GEBEURT ER TOCH ALLEMAAL DAAR OP STRIJP-T?

 

 


 

"Deze vraag werd vroeger al vaak gesteld. Toen dit deel van het Philips industrieterrein volledig uit het zicht was vanwege hoge hekken die eromheen stonden. Strijp-T was tot voor kort het laatste onderdeel van de 'verborgen verboden stad' in Eindhoven. Niemand wist wat er zich daar precies afspeelde. Ondanks dat Philips inmiddels niet meer op Strijp-T is gehuisvest, wordt deze vraag nog steeds regelmatig gesteld. Maar nu vanwege alle bouwactiviteiten die daar plaatsvinden en vele nieuwe bedrijfslogo's die er 'plotseling' verschijnen. Telkens wordt deze vraag dan beantwoord met nieuwe wapenfeiten, bereikte resultaten en ontwikkelingen door een enthousiaste Boudie Hoogedeure van het Strijp-T ontwikkelteam. Een moment van reflectie.

 

Herontwikkeling

Strijp-T De transformatieplannen op Strijp-T zijn steeds duidelijker waarneembaar. Het terrein inclusief gloeilampplantsoen en de verschillende voormalige fabriekscomplexen van Philips ondergaan de laatste jaren in razend tempo een volledige metamorfose. Dit alles met respect voor het oorspronkelijke architectonische karakter. Klaar om bedrijven uit de innovatieve High Tech maakindustrie te huisvesten. De energie van weleer is nog duidelijk voelbaar en blijft symbolisch zichtbaar door de iconische hoge tweelingschoorsteen die volledig worden gerestaureerd. Niet voor niets luidt de slogan op Strijp-T: vol energie ondernemen. Met als doel Strijp-T samen met Strijp-S en Strijp-R onderdeel te laten zijn van Innovation District Strijp. Hierbij kenmerkt Strijp-T zich als duurzaam high-end bedrijvenpark voor ondernemingen die toe zijn aan de volgende fase, dus de startup fase voorbij zijn. Een locatie als aanvulling op en versterking van andere bedrijventerreinen in Eindhoven. Een terrein dat de maakindustrie uit Eindhoven de ontbrekende schakel biedt.
Dé schakel die Eindhoven nodig heeft om nog verder te kunnen groeien en ontwikkelen. En dat is goed gelukt in zeer korte tijd.

 

The Next Step: meer dan alleen m2 bedrijfhuisvesting

Op Strijp-T krijgt een bedrijf beduidend méér dan alleen vierkante meters aan werkruimte. Je onderneemt in een inspirerende omgeving die goed is voor de werksfeer en bijdraagt aan het aantrekken van klanten en nieuwe medewerkers. Oftewel met Strijp-T beschik je als bedrijf tevens over een professioneel visitekaartje dat tegelijkertijd ingezet kan worden in 'the battle for talent'.

 

Verbazingwekkend en Verrassend

Geïnteresseerde ondernemers uit de innovatieve High Tech maakindustrie die op Strijp-T komen, kijken hun ogen uit. Want om te zien hoe in korte tijd zoveel gebouwen worden getransformeerd, inclusief de herontwikkeling van het volledige terrein, is voor
velen nauwelijks te geloven. Dit effect wordt nog sterker op moment dat men de gebouwen binnenstapt. De buitenkant wekt interesse door de bijzondere architectuur. Maar eenmaal binnen, stap je in een moderne trendy en inspirerende werkomgeving. Geheel volgens de laatste wensen en het comfort van nu ontwikkeld.

 

Resultaten

Recentelijk zijn de gebouwen TAQ, TR, TAB volledig verhuurd en resteren er momenteel op Strijp-T nog slechts 6 units (2 units in gebouw TQ, 2 units in gebouw TZ en 2 units in gebouw TY).

 

Strijp-T in VR beleven

Vandaar dat momenteel hard gewerkt wordt om het volgende pand, gebouw TY, het voormalige glaslaboratorium, klaar te maken voor een nieuwe huurder. Hoe dit straks allemaal uitpakt in gebouw TY, kun je overigens nu al ervaren door op Strijp-T deel te nemen aan een Strijp-T safari inclusief een VR-experience tour. Je loopt met behulp van een VR-bril als het ware door het nieuwe getransformeerde gebouw heen. De toekomst van Strijp-T wordt gevisualiseerd weergegeven zodat je zelf jouw nieuwe werkomgeving aan den lijve kan ondervinden. Potentiële geïnteresseerden die op Strijp- T 'the next step' willen maken, zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

Nieuwbouwmogelijkheden

"Het is erg bijzonder en gaaf om te zien dat Strijp-T zich sneller ontwikkelt dan was voorzien. Doordat alle ruimtes bijna volledig verhuurd zijn, wordt er nu gekeken naar nieuwbouwmogelijkheden. Dus we zijn nog lang niet klaar," geeft Boudie aan. "Bedrijven die eenmaal geland zijn op Strijp-T hoeven hier niet meer weg. Ze kunnen meegroeien in één van de bestaande panden of in één van de nieuwe panden die straks worden gebouwd. Kortom, potentie genoeg. Dit alles zorgt er voor de innovatie geest van de legendarische maakindustrie van Philips met nieuwe spelers voortleeft op Strijp-T."

 

 

VOLLEDIG VERHUURD 1. Gebouw TR 2. Gebouw TAQ 3. Gebouw TAB 4. Gebouw TAE 5. Gebouw TT

NOG TE HUUR 6. Gebouw TQ, 2 units van 1.600 m² resp. 1.800 m² 7. Gebouw TZ, 2 units van 850 m² 8. Gebouw TY, 2 units van 2.500 m² resp. 3.500 m²

 

bron.

Terug