Eindhovense bedrijven Sorama en Avular samen op een verdieping op Strijp-T

 Avular en Sorama betrekken samen de eerste verdieping van gebouw TQ3 op Strijp-T. © Avular/Sorama

 

Eindhovense bedrijven Sorama en Avular samen op een verdieping op Strijp-T

 

Twee Eindhovense bedrijven, Sorama en Avular, bezetten samen de eerste verdieping van het geheel gerenoveerde gebouw TQ3 op Strijp-T. De twee bedrijven willen de ruimte gebruiken om zich verder te ontwikkelen en uit te breiden.

 

Harrie Verrijt
Een samenwerking tussen twee Eindhovense technologiebedrijven beviel zo goed, dat ze hebben besloten samen te verhuizen naar één ruimte. Het zijn de producent van geluidscamera's Sorama en Avular, maker van geavanceerde drone's met bijbehorend brein en navigatie. Op de verdieping van de oude Philipsfabriek bezetten ze 650 vierkante meter, die ze flexibel gaan gebruiken.

 

Combineren
Volgens Albert Maas, grondlegger van Avular, hebben de twee in een project de geluidscamera van Sorama en de drone van Avular gecombineerd. Dit om geluidsmetingen van boven te kunnen doen. „Toen bleek dat we allebei krap gehuisvest waren, zijn we samen gaan zoeken. Deze ruimte is voor ons ideaal, vooral dankzij de groeimogelijkheden. Op langere termijn, over een tot drie jaar, zien we mogelijkheden verder te groeien omdat op Strijp-T nog meer ruimte is."

Bij Avular werken zestien mensen op kantoor aan de drone apparatuur. „Onze klanten zijn universiteiten en onderzoeksinstellingen, maar ook bedrijven. We hebben inmiddels twintig van onze drones verkocht en daarnaast de speciale stuurcomputers en navigatie-apparaten die wij leveren en waarvoor we de software maken."

Oprichter Rick Scholte van Sorama zegt met twintig personeelsleden de verdieping te betrekken. „Volgend jaar willen we doorgroeien naar dertig mensen. Daar is voldoende ruimte voor. Daarna zien we dan wel of Avular kan verhuizen naar een ruimte in één van de andere gebouwen hier, zodat wij deze hele verdieping in gebruik kunnen nemen."

 

Tientallen microfoontjes
Scholte zegt dat het concept van de geluidscamera, die met een raster van tientallen microfoontjes geluidsbronnen, bijvoorbeeld in een machine, nauwkeurig kan vastleggen, goed aanslaat. „We hebben op Strijp-S zeven geluidscamera's hangen en dat is voor ons een levend laboratorium. Bovendien leidt Brainport er bezoekers langs en dat is een geweldige promotie voor ons. Onze klanten zijn overheden, die bijvoorbeeld in het verkeer metingen kunnen doen. Daarnaast bedrijven in de hele wereld die onze geluidscamera's gebruiken om machines stil te maken of bijvoorbeeld storingen, die voor afwijkende geluiden zorgen, te detecteren."

 

bron. 

Terug