DEITY BOUWDE AL PROGRESSIVE WEB APPS VOORDAT GOOGLE ER DE STANDAARD VAN MAAKTE

 

foto: Deity

Posted by Olga Koltsova | jun 4, 2019

 

Wanneer een e-commerce bedrijf vooruitstrevend is en al zo groot geworden als een kleine webshop, maar nog niet de omzet heeft van een winkel als Zalando, wordt het voor deze online business moeilijk om het snelle groeitempo vol te houden. Juist voor die groep heeft een softwarebedrijf uit de Eindhovense wijk Strijp-T – DEITY – tools ontwikkeld die middelgrote online shops kunnen helpen om hun bedrijf op te schalen.

 

ERVARING IN E-COMMERCE
"DEITY was ooit een start-up, maar het werd opgericht door een groep mensen met 15 tot 20 jaar ervaring in e-commerce", zeggen Jamie Maria Schouren en Roland Bastiaansen, de medeoprichters van DEITY. "We werkten al heel lang in e-commerce voor bedrijven als de Bijenkorf, Ferrari, HP en Zalando – op dat moment was het hun allereerste internetwinkel met 10 bestellingen per dag. Toen we met die onlinewinkels werkten, realiseerden we ons dat als de bedrijven snel gaan, ze problemen hebben met de schaalbaarheid, de website architectuur en hun huidige software. We zagen tegelijkertijd ook dat grote bedrijven miljoenen en miljoenen uitgeven aan het bouwen van nieuwe software-architecturen en dat dat allemaal niet beschikbaar is voor de snelgroeiende bedrijven die geen miljoenen aan software kunnen uitgeven". Daarom besloot DEITY om software te gaan bouwen voor online retailers met een omzet van €1-20 miljoen – zij maken een aanzienlijk deel uit van alle e-commerce bedrijven.

 

OPEN BRONSOFTWARE
"We hebben ewel een paar jaar nodig gehad voor de ontwikkeling van onze software", zegt Schouren. "Terwijl we aan het bouwen waren, maakten we prototypes met echte klanten. Omdat dat zo goed ging, besloten we om de grote markt te betreden, onze software als serviceplatform te introduceren en zelfs een open source product te bouwen – dat betekent dat softwareontwikkelaars van over de hele wereld het kunnen downloaden en gebruiken zonder een licentie te kopen.

De open-source software die hier wordt genoemd is het front-end product DEITY Falcon – het werd uitgebracht in oktober 2018.

"In de eerste maand na de release hadden we 400 downloads en vorige maand hadden we er al 16.000. De geografische spreiding van onze gebruikers is ook breed – in het begin waren het vooral Engeland, Nederland en Duitsland, maar vorige maand hadden we zelfs downloads uit Nigeria, India en andere landen over de hele wereld. Het is interessant om te zien hoe snel het is gegroeid in die vijf maanden tijd", zegt Schouren.

Terwijl Deity Falcon een front-end product is, is het Headless Merchant Centre een back-end platform, volledig modulair gebouwd. DEITY brengt de modules van Headless Merchant Centre één voor één uit.

 

DEITY office at Strijp-T (foto © DEITY)

 

INNOVATIEVE E-COMMERCESOFTWARE
De mede-oprichters van DEITY zeggen dat het grote voordeel van hun producten in de modulaire architectuur zit. "Onze software is gedecentraliseerd – veel mensen kennen dit woord uit Blockchain. Decentralisatie betekent dat alle onderscheidende diensten zoals Product Management of Automatisch Beheer afzonderlijke functies van een product worden. In de software-architectuur zijn ze ook gescheiden. Je kunt Stock Management dus als volledige service hebben, maar in de producten van DEITY is het data-based, dus het neemt de vorm aan van een kleine add-on voor een website."

"Als je je realiseert dat wat je al gebouwd hebt een nieuwe standaard wordt, is het tijd om een bedrijf te lanceren."

DEITY omschrijft de software zelf vooral als flexibel en benadrukt dat het basisidee erachter het "FIRE-principe" is – Engels voor flexibel, integreerbaar, betrouwbaar, uitbreidbaar. "Dat principe betekent dat mensen met onze producten kunnen doen wat ze willen", zegt Jamie Maria Schouren. "Wat onze producten innovatief maakt, is dat we niet de vervangende software bouwen – we maken add-ons op de bestaande software van klanten. Daarom werken we samen met veel grote e-commerce leveranciers zoals BigCommerce en Adyen. DEITY is geen nieuwe concurrent op de markt – wij zijn degene die ervoor zorgt dat e-commerce softwarebedrijven hun waarde kunnen verhogen."

"Onze klanten zijn nu niet meer rechtstreeks de winkeleigenaren, maar de agencies en webontwikkelaars die de webwinkels voor de bedrijven bouwen. Als aanvullende diensten bieden wij workshops en consultancy aan, zodat onze klanten leren hoe ze DEITY's software kunnen gebruiken en er geld mee kunnen verdienen."

 

SAMENWERKEN MET REUZEN
DEITY is opgericht in 2017 en is inmiddels uitgegroeid tot een partner van grote bedrijven als Google. "Het is echt goed om te zien dat een klein bedrijfje uit Eindhoven op de radar van zulke reuzen staat en dat ze met ons samenwerken om van het internet een betere plek te maken," zegt Schouren. Ze voegt eraan toe: "Met het maken van het internet tot een betere plek bedoelen we het bouwen van front-end technologie die een hele coole ervaring biedt voor een klant. We combineren de technologieën van native apps met een website, zodat je alles wat je met de native applicaties kunt doen ook met de websites kunt doen – zoals push-meldingen versturen en offline werken. Dat betekent dat je een app-gevoel op je website kunt geven en zo een hogere klantenbetrokkenheid bouwt. We zien dat de bedrijven die dit soort gecombineerde technologie gebruiken hun conversie verhogen en soms hun omzet verdubbelen in een paar maanden nadat ze met deze software beginnen te werken".

 

PROGRESSIEVE WEB APPS
"Toen we begonnen met het bouwen van software die de ervaring van zowel web- als native applicaties combineert, kwam Google plotseling met de informatie dat het combineren van beide technologieën een nieuwe standaard voor webontwikkeling zou zijn – nu heet het Progressieve Web Apps (PWA). Als je je realiseert dat wat je al gebouwd hebt een nieuwe standaard wordt, is het tijd om een bedrijf te lanceren. Toen Google hoorde dat we de PWA-technologie hadden, boden ze ons aan deze te bespreken en ervoor te zorgen dat onze klanten deze producten kunnen gebruiken."

"Het was een gok, maar dat is wat je als ondernemer doet"

Dat is echter niet allemaal uit de lucht komen vallen. "Eerlijk gezeggd hadden we hier bij DEITY al wel verwacht dat er een dergelijke standaard zou verschijnen omdat we de bedrijven die worstelden met de problemen van flexibiliteit en schaalvergroting hadden gezien en we met een oplossing voor die problemen waren gekomen. Sommige mensen zeiden destijds dat we gek waren en dat onze tools te veel toekomstgericht zijn, zodat niemand ze zou gebruiken. Desondanks waren de resultaten goed. Het was een gok, maar dat is wat je als ondernemer doet – het had fout kunnen gaan, maar dat is niet gebeurd. Nu zien we de brede toepassing van onze technologie. We spreken op veel conferenties – we zijn in New York, Las Vegas en andere plaatsen over de hele wereld geweest. Nog maar een jaar geleden vertelden we mensen wat de nieuwe standaard is. Als we nu naar conferenties gaan, vragen mensen ons hoe ze ermee kunnen werken – ik zie dat als een grote verschuiving. Magento, een Adobe-bedrijf, noemde ons zelfs de voorloper van de nieuwe trend in e-commerce technologie – we waren erg blij om dat te horen."

 

bron.

Terug